OFFICIAL SECTION 2013  
OFF2013


BEST FILM – Found (Scott Schirmer)

BEST DIRECTOR – Lorenzo Bianchini (Across the River)

BEST MALE INTERPRETATION – Gavin Brown (Found)

BEST FEMALE INTERPRETATION – Anna Ishida (I am a Ghost)

PUBLIC AWARD – Found (Scott Schirmer)

JURAT JOVE AWARD – Across the River (Lorenzo Bianchini)

SPANISH PREMIERE: MON AMI
(Rob Grant, CAN, 2012)
producció canadenca, no la podem catalogar pròpiament d’un pel·lícula de terror, però si que podem afirmar que la sang, la tortura i sobretot l’humor negre que conté, seran recordats durant anys en el Festival. Sens dubte aquesta opera prima a mode de segrest d’estar per casa farà les delícies de tothom. Prepareu-vos per riure…
CATALAN PREMIERE: I AM A GHOST
(H.P. Mendoza, EEUU, 2012)
Si l’hem d’encasellar d’alguna manera, estaria a cavall entre el terror més pur i el fantàstic. De la primera en té la tensió, el desconeixement i la manera en que avança el guió, i de la segona el que té de desconcertant i hipnòtica. Una de les petites joies d’enguany.
EUROPEAN PREMIERE: 2/11 DÍA DE LOS MUERTOS
(Ezio Massa, ARG, 2012)
De les profunditats d’un bosc apareix Elías, nu i banyat de sang, no té cap ferida visible. No té cap record ni sap cap on va. Incursió en el Festival per primera vegada de l’emergent terror sud-americà. Petita pel·lícula independent argentina dirigida per Ezio Massa. Suggestió terrorífica, una trama progressiva ben portada i uns sòrdids paisatges boscosos convidaran a l’espectador a especular sobre el desenllaç.
SAVAGED
(Michael S. Ojeda, EEUU, 2013)
Una nena sorda és brutalment atacada i apallissada per una banda criminal. Donada per morta, el cos d’un guerrer apatxe habitarà sorprenentment el seu cos. A partir d’aquest moment, començarà una revenja salvatge. Pel·lícula nord-americana dirigida per Michael S. Ojeda, trepidant, amb unes pinzellades d’acció i sobretot amb unes escenes brutals. Un dels plats forts del Festival d’enguany.
VHS-2
(S. Barrett, J. Eisener, G. Evans, E. Sánchez, A. Wingard , EEUU, 2013)
La desaparició d’un estudiant porta a dos investigadors privats a irrompre a casa seva per cercar pistes. Hi troben una gran col·lecció d’antigues cintes de VHS. Veient l’horrible contingut de les cintes, s’adonen que potser, hi pot haver causes massa fosques darrere la seva desaparició. Seqüela de VHS més bestial, més imparable i sobretot amb més sang. Es composa de 4 impecables històries, totes dirigides de manera excel·lent amb una gran qualitat visual. Imprescindible per qualsevol amant del cinema de terror.
OLTRE IL GUARDO [ACROSS THE RIVER]
(Lorenzo Bianchini , ITA, 2013)
Un científic naturalista estudia animals en els remots boscos que separen Itàlia i Eslovènia. Està totalment aïllat. Seguint les pistes del que sembla ser un depredador creuarà a l’altre banda del riu on hi ha un antic poble abandonat. On posarà en Marco la frontera entre la seva curiositat científica i la seva supervivència? Dirigida per Lorenzo Bianchini, que també signar el guió, es una pel·lícula on la tensió es cuina a foc lent, on la música, els sons, així com el tractament del color de la imatge transporten al espectador a un indret on s’hi respira la mort.
CATALAN PREMIERE: DISCOPATH
(Renaud Gauthier , CAN, 2013)
Mitjans del 70: Duane es un jove i tímid noi de Nova York de vida convencional fins que un dia experimenta un nou tipus de música: la música disco. Incapaç de controlar els seus instints assassins s’exilia a Canada on es transforma en un serial killer. El director Renaud Gauthier, ens ofereix un convincent còctel on els seus ingredients son la decadent música disco i el millor splatter tot sobre una base indie-low cost i una història tan absurda com captivadora. Autèntica pel·lícula de Grindhouse dels 70.
THE DEMON’S ROOK
(James Sizemore, EEUU, 2013)
Demonios, zombies, poderes sobrenaturales, brujería yuna dosis enorme de creatividad son los ingredientes de The Demon’s Rook. Realizada con un presupuesto muy bajo, la propuesta se aparta bastante de los tópicos del género. Es una evolución del cine Gore de serie B, con un tratamiento de la fotografía muy inteligente. Si el aprendiz del diablo llega algún día a la tierra seguirá los pasos de esta ópera prima.
HATCHET 3
(BJ McDonnell, EEUU, 2013)
Si algo caracteriza la saga Hatchet es, sin duda, la fusión entre acción, comedia y sangre y visceras. Adam Green, director de la primera y productor de las dos siguientes ha sabido dar personalidad a la serie. Un perfecto final de fiesta para el Festival, donde veremos enfrentarse a Victor Crowley (nuestro asesino) a su nèmesis…
SPANISH PREMIERE: FOUND
(Scott Schirmer, EEUU, 2013)
Un chico muy curioso, unos padres muy protectores, y un hermano loco. La película más transgresora, independiente y arriesgada del Festival nos llega directamente del cine indie norteamericano. Tanto el director como los actores nos hacen entrar de pleno en el papel del hermano pequeño de la familia. Si el año pasado os gustó I Am Bad, Found os parecerá excelente.
EUROPEAN PREMIERE: SAFARI
(Darrell Roodt, SUDAFRICA, 2013)


Safari-prima-locandina-del-thriller-found-footage-di-Darrell-Roodt-2-620x350

El found fotage de este año, no lo protagonizan zombies, ni poseídos, ni tampoco fantasmas o espíritus cabreados… lo protagonizan animales africanos. Diferente en todos los sentidos, nos llega la primera peli sudafricana de toda la historia del Festival. Tensión real, momentos de asfixia y, sobre todo, una dosis de frescura en el género. Otra de las premiers europeas de este año.
WITHER
(Sonny Laguna – Tommy Wiklund , Swe, 2012)
La pel·lícula tracta sobre un grup de joves ingenus els quals se’ls hi gira el seu tranquil cap de setmana en una aïllada casa de camp. De cop i volta un d’ells accidentalment, desencadena una criatura misteriosa i mortal atrapada al soterrani. Els joves atordits aviat munten el seu propi contraatac desesperat, un atac que inclou decapitacions, desmembraments, sang a dojo, destrals al vol i el tipus de sang que un té associat amb el cinema suec.2012 Oficial Section

2011 Oficial Section

2010 FILMS

2009 FILMS

2008 FILMS

2007 FILMS

2006 FILMS